Evaldas Lipinskas

Evaldas Lipinskas spikar pall hos Tegsnäs Emballage.
Evaldas Lipinskas spikar pall hos Tegsnäs Emballage.

Namn: Evaldas Lipinskas

Ålder: 41 år

Yrke: Produktionsmedarbetare, Tegsnäs Emballage

Bor: Granö

Anställd sedan: 2020

Familj: Fru och tre barn

– Det är inte enbart jag som ska lyckas utan vi som grupp kan skapa bra resultat gemensamt.

Möt Evaldas Lipinskas

Evaldas Lipinskas är elithandbollsspelaren från Litauen som flyttade till Sverige med familjen för tio år sedan. Idag arbetar han inom produktionen hos Tegsnäs Emballage i Vindeln.

Berätta om ditt arbete!

– Jag har en stor bredd i mina arbetsuppgifter. Till exempel planerar jag arbeten, hanterar lagerstatus, kapar ämnen, tillverkar emballage samt kör truck och traktor.

Hur trivs du med ditt jobb?

– Jättebra. Jag är en människa som gillar action, fysiskt arbete och tycker om att göra många olika saker. Jag var länge intresserad av att få jobba här, fick rekommendationer av en bekant som jobbade på fabriken i Tegsnäset och 2020 blev jag anställd.

Du har varit elithandbollsspelare i Litauen. Vad betyder lagarbete för dig?

– För mig är teamwork viktigt. Jag tycker om att ha människor runt omkring mig och göra saker tillsammans. När jag spelade handboll var jag lagkapten. Det är inte enbart jag som ska lyckas utan det är vi som grupp som skapar de bästa resultaten gemensamt. Det har jag med mig från idrotten.

Vad är viktigt för dig i ditt jobb?

– Att jag trivs på jobbet men också att jag får utvecklas, utmana mig själv, prova nya saker och göra saker bättre. Därför gillar jag att vi tillverkar många produkter, det är säkert ett 100-tal, men också att det tillkommer nya produkter. Under en tid har jag arbetat med bullerskärmar åt Trafikverket och det är ett nytt, roligt projekt där jag varit med från början.

– Jag vill uträtta mycket varje arbetsdag och planerar gärna vad jag ska göra nästa dag när jag är på väg hem.

Vilka är Tegsnäs Groups främsta styrkor?

– Det är att vi gör bra produkter, är snabba, satsar på kvalitet och att vi hela tiden vill förbättra oss. Vi vill även utveckla produkterna vi gör till våra kunder så de passar deras behov ännu bättre eller att produkterna kan tillverkas ännu smartare. En annan styrka är att ägarna är involverade, jobbar nära verksamheten och är familjära. Det skapar ett stort engagemang hos alla.

Vad gör du under fritiden?

– Jag har mycket att göra även när jag är ledig. Jag tycker om att arbeta i skogen och hjälper ofta till med skogsröjning. Under helger och sommartid hjälper jag Granö Beckasin som vaktmästare. Eftersom jag har en idrottsbakgrund så gillar jag även att träna. Jag är också mycket med familjen.

Fler medarbetare

Michael Zentio

Michael Zentio hade 27 års erfarenhet av vård och omsorg då han flyttade norrut och bytte karriär. Idag är han operatör och skiftesledare hos Tegsnäs Group.

Läs mer
Michael Zentio Tegsnäs Group

Magnus Sjöstedt

Magnus Sjöstedt är traktorförare och skyddsombud och har gärna mycket på gång. Han har full koll på arbetsmiljön och gillar att underlätta för andra.

Läs mer
Magnus Sjöstedt

Mia Vindelhed

Mia Vindelhed är verksamhetsansvarig för Tegsnässkidan och arbetar med allt som berör skidorna inklusive tillbehör och reservdelar.

Läs mer
Tegsnässkidan - Mia Vindelhed

Lovisa Vahlberg

Lovisa Vahlberg är ekonomiansvarig och är involverad i de flesta områden inom företaget utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Lovisa arbetar även med HR-frågor.

Läs mer
Lovisa Vahlberg - ekonomiansvarig

Daniel Johansson

Daniel Johansson är utlastningsansvarig inom Tegsnäs Group. Det innebär att han och hans team arbetar med logistik, inlastning, utlastning av ankommande och avgående gods samt interna materialtransporter inom fabriksområdet.

Läs mer
Daniel Johansson - Tegsnäs Group