Träprodukter för industrier

Tegsnäs Wood är vårt affärsområde för träprodukter för industriellt bruk. Vi tillverkar alla typer av strön som truckströn, bindströn och torkströn (spårade och ospårade) för sågverk, hyvlerier, aluminiumverk och andra industrier. Mått, dimensioner och toleranser tas fram utifrån varje kunds behov.

Vi tillverkar även stakkäppar. Våra stakkäppar används både för privat och kommersiellt bruk. Vi levererar stakkäpparna utifrån önskade längder och dimensioner vilket gör att produkterna används i allt från väg- och anläggningsarbeten till den privata trädgården.

Men det är inte allt. Vi tillverkar kapade och hyvlade ämnen, kilningsplattor, kombinationer med trä, well, foam samt mycket mer.

Lagerhållning för snabb service

Runt om på vår rymliga fabrikstomt står lager av varor redo att skickas ut till kunder som har behov av snabba leveranser. Som en extra service till dig som kräver snabba leveranser kan vi tillhandahålla ett “akutlager” som normalt sett kan levereras inom 24 timmar. Standardprodukter av strön finns normalt alltid i lager.

För mer information, kontakta

 • Jimmy Nilsson

  VD / Försäljningschef

  Tel: +46 (0)70-525 48 24
  Maila Jimmy »

  Jimmy Nilsson
 • Benny Nilsson

  Produktionschef / Inköpschef

  Tel: +46 (0)70-302 52 17
  Maila Benny »

  Benny Nilsson

Referenser

Emballaget är första anblicken för kunden

Indexator Rotator Systems AB i Vindeln köper sedan flera år specialemballage, halvpallar och lagerhotellstjänster av Tegsnäs Emballage. Emballaget fyller en viktig funktion.

Läs mer
Indexator emballage - Tegsnäs Emballage

Smartare och säkrare transporter för Ålö

Ålö i Brännland utanför Umeå är en av världens ledande tillverkare av frontlastare och en av Tegsnäs Emballages kunder. Varje dag skickas produkter från Ålö över hela världen med emballage som tillverkats i Vindeln eller Tegsnäset.

Läs mer
Per Gustafsson Ålö Quicke

Rototilt sparar utrymme och kan producera mer

Rototilt i Vindeln är en av världens ledande tillverkare av tiltrotatorer och använder Tegsnäs Logistics som en strategisk samarbetspartner.

Läs mer
Tord Johansson, produktionschef hos Rototilt