Tegsnäs Emballage - ny vakuumlyft och träpaket

Emballage – det första kunden ser

Emballaget är viktigare än man tror. Det ska inte bara vara ett värdefullt skydd utan också se bra ut för mottagaren. Emballaget är ofta det som slutanvändaren ser allra först. Det ger en positiv känsla åt hela produkten och bidrar till kvalitetskänslan. Bra emballage stärker varumärket.

Specialister på emballage

Tegsnäs Emballage i Vindeln är specialister på att konstruera och tillverka specialemballage och pallar till industrier. Tempot är högt och volymen är stor, flera tiotusentals enheter lämnar fabriken varje år. Emballaget ser till att varje kund kan leverera sina produkter på ett säkert och skyddat sätt oavsett var i världen det ska.

Förståelse för kundens behov

Att vara producent av specialemballage är en kvalificerad verksamhet. Förutom en effektiv produktion bygger arbetet på erfarenhet, förståelse för kundens affär, kompetens inom konstruktion och material, problemlösning och modernt teknikstöd. Att producera emballage är mycket mer än att spika ihop virke.

Tillsammans med varje kund tas rätt lösningar fram baserat på kostnadskalkyler, produkternas utformning, krav på hållfasthet och internationella regler kring till exempel värmebehandling. Ritningsunderlag skapas i CAD och sparas för en långsiktig löpande produktion.

Professionell verksamhet

Tegsnäs Emballage arbetar i en industriell process med ordning, reda, ständiga förbättringar och en säker och trivsam arbetsmiljö. Ambitionen är att vara i framkant när det kommer till verktyg, maskiner och systemstöd och erfarenheten är stor av materialval, lagerhantering och inköp.

Verksamheten är välinvesterad. Några av Tegsnäs Emballage senaste investeringar är ett nytt förråd, en ny vakuumlyft, en maskin för urjackning samt en ny maskin för kapning. Allt sammantaget gör att produktionsanläggningen är i toppklass, modern och det är ordning och reda i varje del av anläggningen.

Stora leveranser

Kunderna återfinns främst inom industrin men även andra sektorer. För ett flertal kunder är volymerna stora och emballagen dessutom skrymmande. Det är inte ovanligt att hela långtradare fylls med emballage till en och samma kund.

Över hundra produkter

Tegsnäs Emballage har cirka 150 produkter i sitt sortiment. Ungefär 60 procent består av pallar i olika utföranden och resten specialemballage och övriga produkter. Emballaget byggs i trä, plywood, OSB och masonit med förstärkningsbeslag av metall. De kompletteras ofta med skyddande wellpapp och foam utifrån kundens behov. Lösningarna är alltid flexibla och finishen liksom kvaliteten är mycket hög.

DSC 8516 Tegsnas Emballage interior oversikt

 

För mer information, kontakta

  • Peter Ahlenius

    Platschef Tegsnäs Emballage

    Tel:+46 (0)70-255 32 12
    Maila Peter »

    Peter Ahlenius

Referenser

Emballaget är första anblicken för kunden

Indexator Rotator Systems AB i Vindeln köper sedan flera år specialemballage, halvpallar och lagerhotellstjänster av Tegsnäs Emballage. Emballaget fyller en viktig funktion.

Läs mer
Indexator emballage - Tegsnäs Emballage

Smartare och säkrare transporter för Ålö

Ålö i Brännland utanför Umeå är en av världens ledande tillverkare av frontlastare och en av Tegsnäs Emballages kunder. Varje dag skickas produkter från Ålö över hela världen med emballage som tillverkats i Vindeln eller Tegsnäset.

Läs mer
Per Gustafsson Ålö Quicke

Rototilt sparar utrymme och kan producera mer

Rototilt i Vindeln är en av världens ledande tillverkare av tiltrotatorer och använder Tegsnäs Logistics som en strategisk samarbetspartner.

Läs mer
Tord Johansson, produktionschef hos Rototilt