Per Gustafsson Ålö Quicke

Ålö i Brännland utanför Umeå är en av världens ledande tillverkare av frontlastare och en av Tegsnäs Emballages kunder. Varje dag skickas produkter från Ålö över hela världen med emballage som tillverkats i Vindeln eller Tegsnäset.

Tegsnäs Emballage och Ålö har samarbetat under många år.
– Jag tror att vi haft dem som leverantör av emballage i närmare 20 års tid, berättar Per Gustafsson, produktionstekniker på Ålö.

Ålö köper ett flertal olika produkter. Förutom ett stort antal lastpallar i olika storlekar och andra emballagekomponenter är huvudartikeln ett specialemballage som både skyddar frontlastarna, gör dem staplingsbara och optimerar lastutrymmet.

Skräddarsydda och stabila lösningar

För Ålö är emballaget en viktig del för att skapa säkra transporter.
– Vi har tunga och skrymmande produkter och det krävs att emballaget är välkonstruerat och genomtänkt, har låg vikt samt rätt dimensioner och egenskaper, förklarar Per och fortsätter:

– Emballaget skyddar och stabiliserar våra produkter under transport. Det minimerar reklamationer på grund av stöt- och lackskador. Det gör även att vi kan packa och transportera smartare och mer effektivt, vilket är viktigt när vi exempelvis lastar och fyller containrar som ska på export.

Säkra transporter och skyddande emballage leder till högre kundnöjdhet, bättre leveranssäkerhet men är också en hållbarhetsfråga, menar Per.
– Det är en miljöaspekt att vi använder trä som huvudsakligt material, att emballaget produceras lokalt och att utformningen av det bidrar till effektiva transporter.

Nära samarbete

Att ta fram Ålös emballagelösningar bygger på nära samverkan
– Vi har ett kamratligt samarbete och känner att Ålö har ett stort förtroende för oss. Vi lyssnar på varandra, diskuterar löpande idéer och lösningar och tänker långsiktigt, berättar Peter Ahlenius, platschef vid Tegsnäs Emballage.

Per Gustafsson instämmer:
– Tegsnäs Emballage motsvarar våra förväntningar och tillverkar emballage med hög kvalitet. Vi har en god relation, de är ett bra bollplank och kommer ofta med feedback och förslag. De är inte bara en leverantör som vi beställer ifrån, vi drar även nytta av varandras kunskap och erfarenhet och det är ett stort mervärde!

Fler referenser

Emballaget är första anblicken för kunden

Indexator Rotator Systems AB i Vindeln köper sedan flera år specialemballage, halvpallar och lagerhotellstjänster av Tegsnäs Emballage. Emballaget fyller en viktig funktion.

Läs mer
Indexator emballage - Tegsnäs Emballage

Rototilt sparar utrymme och kan producera mer

Rototilt i Vindeln är en av världens ledande tillverkare av tiltrotatorer och använder Tegsnäs Logistics som en strategisk samarbetspartner.

Läs mer
Tord Johansson, produktionschef hos Rototilt