Michael Zentio

Michael Zentio Tegsnäs Group
Michael Zentio Tegsnäs Group

Namn: Michael Zentio

Ålder: 45 år

Yrke: Operatör och skiftesledare

Bor: Tegsnäset

Anställd sedan: 2021

Familj: Sambo och två döttrar, tre katter och en hund

– Vi har en rak och öppen dialog i företaget och både mina kollegor och ledningen är jättebra att ha att göra med. Det uppskattar jag verkligen.

Möt Michael Zentio

Michael Zentio hade 27 års erfarenhet av vård och omsorg då han flyttade norrut och bytte karriär. Idag är han operatör och skiftesledare hos Tegsnäs Group.

Berätta om ditt arbete!

– Som operatör jobbar jag vid alla stationer här i fabriken i Tegsnäset, från intag och kapning till hyvling och kontroll och sedan packning och emballering. Vi roterar varje timme vilket ger en bra variation i arbetet och man håller sig alert hela tiden. Som skiftesledare ansvarar jag dessutom för arbetsledningen inom mitt skift. Vi är fyra medarbetare i min grupp och vi jobbar varannan vecka dagskift och varannan vecka eftermiddagsskift.

Du jobbade 27 inom vården men bytte till industrin. Varför?

– Det stämmer. För ett par år sedan blev det aktuellt med en flytt från Linköping till Tegsnäset eftersom min sambo som kommer härifrån fick möjligheten att ta över sin familjegård. Våra barn blir faktiskt femte generationen på gården. I samband med flytten förstod jag att industrin var viktig här så jag valde att ta truckkort och sökte jobb i närområdet. Efter ett tag fick jag möjlighet att prova ett jobb hos Tegsnäs Group vilket blev lyckat. På den vägen är det!

Vad kände du till om Tegsnäs Group innan?

– Eftersom vi tillbringat många somrar här så kände jag till företaget lite grann och var bekanta med några som jobbade här. Därför kändes det både tryggt och spännande att få börja arbeta här.

Vad är det bästa med jobbet?

– Det är en kombination av flera saker. Det är en spännande verksamhet för det händer mycket och jobbet är variationsrikt. Eftersom jag kommer från en annan bransch så lär jag mig dessutom nya saker hela tiden. Vi utvecklar nya produkter och det tillkommer fler kunder. Vi har en rak och öppen dialog i företaget och både mina kollegor och ledningen är jättebra att ha att göra med. Det uppskattar jag verkligen.

Vad finns det för utmaningar i ditt arbete?

– En utmaning är att posta hyveln så den är optimalt inställd. Vi jobbar med hyvlade produkter, maskinerna håller ett högt tempo och trä är ett levande naturmaterial med olika förutsättningar. Därför gäller det att man både har känsla och är noggrann, så man gör rätt inställningar så att resultatet blir så bra som möjligt utifrån specifikationerna.

Vad gör du under fritiden?

– Då fixar jag gärna med något hemma på gården eller är ute och fiskar. Jag tävlingsfiskar sedan många år och är väldigt engagerad inom svenskt fiske, inte minst inom Swedish anglers.

(Visste du förresten att Michael Zentio är svensk mästare i lagfiske och på väg att bli det för tredje gången. Han har även fått Sveriges näst största Kanadaröding under 2023. Den vägde 10,38 kilo.)

Fler medarbetare

Evaldas Lipinskas

Evaldas Lipinskas är elithandbollsspelaren från Litauen som flyttade till Sverige med familjen för tio år sedan. Idag arbetar han inom produktionen hos Tegsnäs Emballage i Vindeln.

Läs mer
Evaldas Lipinskas spikar pall hos Tegsnäs Emballage.

Magnus Sjöstedt

Magnus Sjöstedt är traktorförare och skyddsombud och har gärna mycket på gång. Han har full koll på arbetsmiljön och gillar att underlätta för andra.

Läs mer
Magnus Sjöstedt

Mia Vindelhed

Mia Vindelhed är verksamhetsansvarig för Tegsnässkidan och arbetar med allt som berör skidorna inklusive tillbehör och reservdelar.

Läs mer
Tegsnässkidan - Mia Vindelhed

Lovisa Vahlberg

Lovisa Vahlberg är ekonomiansvarig och är involverad i de flesta områden inom företaget utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Lovisa arbetar även med HR-frågor.

Läs mer
Lovisa Vahlberg - ekonomiansvarig

Daniel Johansson

Daniel Johansson är utlastningsansvarig inom Tegsnäs Group. Det innebär att han och hans team arbetar med logistik, inlastning, utlastning av ankommande och avgående gods samt interna materialtransporter inom fabriksområdet.

Läs mer
Daniel Johansson - Tegsnäs Group